Een GelukkigHB-groep is een plek waar hoogbegaafde kinderen of jongeren elkaar kunnen ontmoeten, stimuleren en ondersteunen. Een groep waar ze zich thuisvoelen en zichzelf kunnen zijn, omdat ze worden gezien, gehoord en begrepen in hun eigenheid. In een GelukkigHb groep worden kinderen gestimuleerd om verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen ontwikkeling, hun creativiteit wordt geprikkeld en ze worden uitgedaagd om mee te denken en oplossingen aan te dragen.

In een GelukkigHB-groep worden hoogbegaafde kinderen professioneel begeleid. Er wordt gewerkt in kleine groepjes van maximaal zes personen. De kinderen worden zoveel mogelijk op leeftijd ingedeeld. De begeleiders hebben een gedegen wetenschappelijke kennis van hoogbegaafdheid en veel praktijkervaring in het werken met hoogbegaafde kinderen. GelukkigHB-beleiders volgen vier supervisie bijeenkomsten per jaar, waarin zowel de persoonlijke ontwikkeling als de verdieping van kennis centraal staan.

Binnen het team van GelukkigHB begeleiders zijn verschillende disciplines aanwezig, waardoor een sterk netwerk is ontstaan van waarin vanuit diverse invalshoeken kan worden meegedacht. Iedereen is zich bewust van eigen mogelijkheden en grenzen en zal doorverwijzen waar nodig. Het team van GelukkigHB begeleiders bestaat onder andere uit de volgende disciplines: psycholoog, orthopedagoog, leerkracht, jeugdhulpverlener, INPP-therapeut en een rots&water trainer.

Samen jezelf zijn in een GelukkigHB -groep

In verband met de corona zijn er op dit moment geen HB groepen.

Info en praktische tools om je hoogbegaafde kind thuis optimaal te begeleiden

Oudercursus Hoogbegaafd Thuis 

De oudercursus Hoogbegaafd Thuis is bedoeld voor ouders van hoogbegaafde kinderen in de basisschoolleeftijd. In vier bijeenkomsten van twee uur behandelen we de volgende onderwerpen:

  • basiskennis hoogbegaafdheid
  • acceptatie
  • ontwikkeling hb-kind
  • communicatie met je kind
  • anders zijn
  • mindset
  • discussies
  • Dabrowski
  • ruimte voor eigen onderwerpen en vragen

In de cursus krijg je als ouders wetenschappelijk onderbouwde informatie verweven met praktische toepassingen voor de dagelijkse praktijk.

In verband met corona wordt de cursus Hoogbegaafd Thuis op dit moment alleen één op één aangeboden. Dit biedt de mogelijkheid dieper op specifieke onderwerpen en vragen in te gaan dan in groepsverband.

Inschrijven kan via: dorothe@sensitiefhb.nl
Kosten: € 150,- p.p. of € 225,- als beide ouders deelnemen
Data: in overleg
Tijd: 19.30 – 21.30 uur

Ontdek hoe jij in het leven wil staan


Ontdek jezelf – Themaweekenden voor hoogbegaafde jongeren tussen 17 en 21 jaar

In de weekenden ga je op ontdekkkingstocht naar jezelf. Je gaat op zoek naar antwoorden op levensvragen als ‘Wie ben ik en hoe wil ik in het leven staan?’, ‘Hoe kan ik mijn potentieel optimaal benutten?’ en ‘Hoe haal ik alles uit het leven?’ De weekenden bieden gelegenheid om andere hoogbegaafde jongeren te ontmoeten en samen van gedachten te wisselen over deze thema’s. Er wordt gezorgd voor een veilige en ontspannen omgeving, waarin je optimaal jezelf kunt zijn.
We werken met diverse creatieve vormen en inspiratiebronnen, zoals schrijven, schilderen, dans, meditatie, filosofie en leuke spellen. Er is veel ruimte voor uitwisseling met elkaar en je eigen ding doen, maar zeker ook voor samen plezier maken en lekker eten.

Hoogbegaafdheid (23 en 24 februari)
Bij het thema hoogbegaafdheid staat centraal hoe jij je hoogbegaafdheid ervaart. Wat zijn de voor- en nadelen? Hoe kleurt hoogbegaafdheid je leven? Maar ook hoe bewaak je je grenzen en waaraan merkt je omgeving dat je hoogbegaafd bent?

Hoogsensitiviteit (23 en 24 maart)
Het is niet altijd gemakkelijk om hoogsensitief te zijn. Hoe kun je hier mee omgaan? Wat kun je doen om jezelf te beschermen tegen overprikkeling? Wat zijn de mooie kanten van je sensitiviteit? En hoe kom je weer in balans als je toch te ver bent gegaan?

Levensessentie (13en 14 april
Hoe voorkom je dat je leven een sleur wordt? Wat is de zin van het bestaan? Hoe kun je het maximale uit je leven halen en is dat wenselijk? Is geluk maakbaar? Wie hebben jou geïnspireerd in je leven? Wat heb je nodig om een betekenisvol en vervuld leven te leiden?

Verbinding (18 en 19 mei)
Sociale contacten zijn net zo wezenlijk als ademhalen. Maar hoe houd je de verbinding met jezelf als je in een groep bent? Hoe leg je contact met anderen zonder jezelf te verliezen? Wat is vriendschap voor jou? Wat verwacht jij van een relatie?

Begeleiding
De weekenden worden geleid door Dorothé Huijsmans. Zij is GelukkigHB begeleider en werkte jarenlang als coach voor persoonlijke groei en spirituele ontwikkeling.
De weekenden kosten € 250,- per weekend. Je kunt je inschrijven voor een themaweekend naar keuze, maar je kunt natuurlijk ook het hele pakket van vier weekenden boeken. Je krijgt dan € 100,- korting op de totaalprijs.
De weekenden starten op vrijdagmiddag vijf uur en eindigen zondagmiddag eveneens om vijf uur. De twee overnachtingen en zes maaltijden zijn bij de prijs inbegrepen. De locatie is afhankelijk van het aantal deelnemers en wordt nog bekend gemaakt.

Heb je interesse? Schrijf je dan in via dorothe@sensitiefhb.nl  of bel voor meer informatie 06 – 248 113 40.

Zingeving is een wezenlijk onderdeel van geluk.Ieder mens wil een zinvol en betekenisvol leven leiden en met zijn of haar speciale gaven of talenten iets bijdragen aan het geheel.