Coaching

Je leven inkleuren

Door 8 mei 2018 No Comments

Verhalen, we geloven wat we onszelf vertellen, als een grammofoonplaat herhalen we telkens en telkens weer onze overtuigingen, en maken we de groeven steeds dieper. Door onze overtuigingen kijken we met een bepaalde bril naar de wereld om ons heen. We zien wat we willen zien en bevestigen daarmee telkens weer wat we geloven.

We weten wel dat we vanuit verschillende standpunten naar de wereld kunnen kijken. Dat dé waarheid niet bestaat, maar toch zijn we geneigd stiekem te geloven dat onze waarheid net iets meer waar is dan de waarheid van iemand anders. We houden vast aan onze standpunten, ook als ze ons ongelukkig maken.

Als het je lukt om van perspectief te wisselen, gaat er een wereld voor je open. Het is alsof je door een andere bril naar de wereld kijkt. Je gevoel verandert, je kijkt naar de wereld met andere ogen. Het geeft een totaal andere beleving weet ik uit ervaring.

Met onze gedachten creëren we ons eigen levensverhaal. Als we ons daarvan bewust zijn kunnen we het net zo kleurrijk, fantastisch of ellendig maken als we zelf willen.

Het leven is een kleurplaat. Welke kleuren geef jij het? Kleur je binnen de lijntjes? Maak je het realistisch of volg je je fantasie? Maar je het kleurrijk of zwartwit?

Kinderen, jongeren en volwassenen die niet tevreden zijn met het leven dat ze leiden, die zich eenzaam, somber of verveeld voelen, help ik met coaching om van perspectief te wisselen. Om naar hun leven te kijken door een andere bril en hun leven bewust in te kleuren.